Kaj imata skupnega
Pika Nogavička in
Lisa Simpson?

Gaja Ravnikar
Igra: Uma Štader

Pametna in radovedna 14-letnica, večna “zaščitnica” svojega najboljšega prijatelja Matica in vezni člen družine, ki je po ločitvi staršev razseljena. Njene vzornice so Pika Nogavička in Lisa Simpson, ki je tudi “kriva”, da je začela igrati saksofon in posledično tudi za njeno, za njena leta neobičajno, ljubezen do jazza. Po ločitvi mame Nine in očeta Petra so minila tri leta. S svojo iskrenostjo in neposrednostjo pomaga vzdrževati novo ravnovesje v družini. Njena občutljivost na krivice jo vedno znova postavi v središče dogajanja, včasih tudi težkega. Vendar sledi maminim besedam …”… prav je, da se boriš za ljudi in stvari, v katere verjameš. In da opozoriš in spremeniš, če kaj ni prav.”

Družina je lahko taka ali drugačna, pomembno je, da se imamo radi

Tea Ravnikar
Igra: Neža Smolinsky

Tipična najstnica z vsemi simptomi adolescence. ” Kaj mi delaš …” in “A zdaj …?” sta verjetno njeni najbolj pogosti besedi. Ločitev staršev je to še dodatno podkrepila, vendar ji je odhod k mami, kjer končuje drugi letnik gimnazije, spet vrnil stabilnost in energijo. Tudi za spretne dekliške manipulacije očeta, ki si ga z lahkoto ovije okrog prsta. In za pokroviteljsko komentiranje Gaje, ki pa si tega ne jemlje več k srcu. No, in zgodi se seveda tudi nekaj, kar je najbolj logično pri 17 letih: zaljubi se.

Peter Ravnikar
Igra: Sebastian Cavazza

Zdravnik internist (48). Minilo so tri leta, odkar ga je zapustila žena Nina, ki dela in živi v Ženevi. Na novo si je uredil svoje življenje kot oče dveh odraščajočih deklet in uspel vzpostaviti pozitiven odnos z Nino, s katero trenutno živi starejša hči Tea. V njegovo življenje je vstopila Gajina učiteljica saksofona Ema, s katero se imata rada, vendar ne ve, če je že popolnoma pripravljen na novo zvezo. V poteku zgodbe vidimo, kako se sooča z novimi izzivi neobičajne družine, za manipulacijo najstnice Tee, z neumorno energijo Gaje in lastnimi čustvi ter željami.

Nina Ravnikar
Igra: Jana Zupančič

Zdravnica (41), ki je pred dvema letoma sprejela pomembni odločitvi v svojem življenju: ločitev in novo službo kot izpolnitev davne želje – Zdravniki brez meja. Ne glede na fizično ločenost, živi in dela v Ženevi, sta njena vloga in vpliv močna in pozitivna. Ohranja prijateljsko bližino s Petrom, daje starševsko oporo Gaji in seveda Tei. V ključnih trenutkih je odrešujoči glas, da lahko ta neobičajna, razširjena družina deluje povezano še naprej.

Ema
Igra: Ajda Smrekar

Gajina učiteljica saksofona in njena vzornica. Zelo topla in mehka oseba, le v igranju saksofona v njej opazimo tudi kanček divjega in neukročenega. Prav zato se z Gajo dobro razumeta in je ne le njena učiteljica, ampak tudi zaupnica. Spodbuja jo pri njenih nastopih kot tudi pri vsem drugem v njenem življenju. Iskreno ima rada Petra, s katerim sta si po njegovi ločitvi vedno bližje. Strah pred prihodnostjo in njeno vlogo v Petrovi družini poveča še novica, ki jo postavi pred pomembno odločitev.

Dobri prijatelji so zlata vredni

Matic
Igra: Enej Černe Berčič

Gajin najboljši prijatelj. Računalniški genij z neizčrpnim spektrom alergij. Z Gajo ga druži nadpovprečna inteligenca, kar pri 14-letnikih ni nujno prednost. Ne glede na to, da je običajno Gaja njegova edina zaščitnica, se v tokratni zgodbi ponudi priložnost, da ji s svojim znanjem lahko enkrat vrne vso podporo. Nesporazum na zaključnem šolskem koncertu ga razžalosti, da se umakne, vendar pri vedno pozorni Gaji tako ne ostane dolgo. Spet združita moči in razrešita nov zaplet.

Gregor
Igra: Primož Pirnat

Petrov prijatelj še iz časa študija, tudi zdravnik internist. Neumoren optimist in šaljivec, vendar tudi glas razuma, ko je to potrebno in Petrova opora pri pomembnih odločitvah. Ker nima svojih otrok, je vzpostavil ljubeč odnos z Gajo in tudi ona ga obožuje. Tudi ko jo razveseli s svojimi kuharskimi umetninami in “resnimi” pogovori.

Gianni
Igra: Bojan Emeršič

Lastnik bara na plaži, ki z ljubeznijo vsako leto pričaka svoje redne in nove goste. Posebnost bara je živa glasba, kjer ne skriva pripadnosti jazzu, in slastno pečene sardelice. Ko se znajde v primežu Alexovih izsiljevanj, se mu vse dobro povrne in njegov bar je rešen.

Ivo
Igra: Matej Zemljič

Simpatičen, prijazen 18-letnik, ki ima nadvse rad svojega strica Giannija, zato mu tudi čez poletje priskoči na pomoč z delom na šanku. Zaboli ga Giannijeva stiska in v duhu mladostniške zagretosti se hoče postaviti po robu Alexu, ki ga neposredno izzove. Usoden je trenutek, ko zagleda Teo, v katero se v trenutku zaljubi. Njegova odprtost, nasmeh in neposrednost odtaja tudi na videz vzvišeno “kraljico” Teo.

Ko pa gre kaj narobe …

Višji inšpektor Hace
Igra: Vincenc Lotos Šparovec

Uspešen pri odkrivanju kriminalcev, v kontrastu s svojo ogromno in impozantno pojavo v sebi skriva majhne strahove (pred zdravniki). “No, tega vam ne bi smel povedati …,” je indiskreten, ko ga je strah. S hudomušnostjo sprejema mala pomočnika, kot sta Gaja in Matic in se veseli skupnih zmag.

Alex
Igra: Jurij Zrnec

Tipičen nasilnež, ki pooseblja vse slabo, pohlepen na denar, za katerega misli, da lahko kupi prav vse na tem svetu. Izsiljuje nedolžne, tudi lastnika bara na plaži Giannija, okrog sebe zbira podložne silake in zdi se mu, da lahko počne karkoli … dokler ne sreča Gaje.