O nas

Za več digitalne pismenosti

Gajin svet nosi pomembno sporočilo, v katerem poziva k odgovorni in varni rabi interneta. S tem film dopolnjuje poslanstvo Evropskega tedna programiranja - Code Week, ki si prizadeva za dvig digitalne pismenosti in dostop do računalniških znanj za vse otroke.

Vzpodbujamo učitelje

Pogost razlog, da mnogi mladi pri pouku ne osvojijo digitalnih kompetenc, je (odvečna) skrb učiteljev, da ne znajo dovolj. Zaradi te negotovosti se učitelji računalniškim temam v razredu raje izogibajo.

Prav zato smo vsem, ki vas skrbi, kako bi z otroki v razredu govorili o računalnikih, pripravili gradiva, ki vam bodo v pomoč. Izdelali smo vadnico z odlomki iz filma in preprostimi lekcijami za boljše razumevanje ter varno rabo digitalne tehnologije. V razredu tako le sledite vsebini lekcij, klikajte na povezave in se o vsebini pogovarjajte z učenci.

Najprej v kinu, nato v razredu

Vadnica je brezplačna in na voljo vsem, ki se boste po ogledu Gajinega sveta želeli poglobiti v izobraževalno sporočilo filma in ga približati otrokom. Pri tem smo bili pozorni, da interpretacija lekcij od vas ne bo zahtevala računalniških znanj.

Učencem in učiteljem z osnovnih šol, ki se bodo udeležile posebnih projekcij, bomo po ogledu filma na voljo tudi mentorji Code Weeka, ki vam bomo nekaj računalnikarskih trikov predstavili že v kinodvorani.