Šole, sodelujte na Code Weeku

Z udeležbo boste učencem približali nekaj računalnikarskih trikov in jim pomagali pri odgovorni rabi interneta.

Pridružite se Code Weeku

Code Week, poznan tudi kot Evropski teden programiranja, je pobuda, s katero želimo mladim približati veščine, ki so potrebne za odgovorno in ustvarjalno rabo tehnologije. K sodelovanju vabimo učitelje z vseh šol, da organizirate kratke delavnice s pomočjo osmih lekcij, ki smo jih pripravili v ta namen. Preberite več o Code Weeku.

Uporabite vadnico

Uporabite Gajino vadnico in se lotite učenja trikov, za katerega ne učitelji in ne učenci ne potrebujete računalniškega predznanja. Dovolj je le, da ste radovedni in se želite naučiti česa novega.

Poleg vsebin, ki jih obravnava film Gajin svet, boste v vadnici našli še odgovore na vprašanja: kaj tvori našo spletno identiteto, kako ravnati, ko nas prek spleta kontaktirajo neznanci, kaj je programiranje ter kako se računalniki pogovarjajo med seboj in zakaj so to pravzaprav neumne naprave.

Premagajte negotovost

Negotovost učiteljev glede lastne računalniške pismenosti je pogosto razlog, da z učenci, ki so redni uporabniki digitalne tehnologije, o tem raje ne govorijo. Da bi prekinili tradicijo odvečnih skrbi učiteljev, smo izdelali vadnico z odlomki iz filma in preprostimi lekcijami za boljše razumevanje ter varno rabo digitalne tehnologije.

Pri tem smo bili pozorni, da interpretacija vsebine od vas ne bo zahtevala računalniških znanj. V razredu boste tako le sledili lekcijam, klikali na povezave in s pomočjo spletnega iskalnika skupaj z učenci reševali izzive.

Prijavite delavnico na Code Week

Delavnico, ki jo boste organizirali v razredu, prijavite prek preprostega spletnega obrazca, v katerega vpišete naslov in kratek opis delavnice, datum in uro izvedbe ter podatke o vašem razredu/šoli. Čeprav je obrazec v angleščini je vsekakor ustrezno, da vnesete opis dogodka v slovenskem jeziku.

Prijavite delavnico

Veselimo se vašega sodelovanja!

Veseli bomo vaše družbe na Code Weeku in hvaležni za vsako pripravljeno delavnico digitalnih veščin. Verjamemo, da bo poučno in zabavno!

Bi radi izvedeli več?

Obiščite nas na spletnem mestu codeweek.si in Facebooku. Tudi pišete nam lahko na [email protected].